Magyar Linkgyűjtemény

Keresés

Statisztika

  Összes link: 18888
  Összes kategória: 2645
  Összes várakozó link: 6
  Összes felfüggesztett link: 4
  Admin utoljára itt járt: ma

Linképítéshez

  www.veteranlink.hu keresőoptimalizálás http://www.pageranker.hu SEO Guard

Releváns oldalak

A jegybank, vagy más néven a központi bank egy megadott ország vagy országcsoport monetáris politikai ügyekben döntő szerepet játszik. Kiemelkedő tevékenysége a mai modern jegybankok esetében az infláció alacsony szintjének biztosítása és az árak stabilitásnak biztosítása a fizetőeszköz értékének megőrzése érdekében. A jegybankok a pénzügyi rendszer stabilitásának fenntartásában is gyakorta közrejátszanak, krízishelyzetekben végső hitelezőként léphetnek be a rendszerbe mint a rászoruló bankok segítője, valamint működtetik a fizetési rendszert. Az önálló magyar jegybank, az MNB 1924. június 24 óta végzi munkáját mint RT gazdasági szereplő.  A gazdasági válság 1931 júliusában elérte Magyarországot is,a amelyet a 1929 őszén kirobbant nagy gazdasági világválság idéztett elő. A II. világháború alatt a nemzeti valuta, a pengő elértéktelenedése elkezdődött a jegybank erőlködései hatásának ellenére. A pengő MNB árfolyam értékvesztése a világtörténelem minden idők legkomolyabb méretű pénzromlását okozta. Az MNB közreműködésével valósult meg 1946. augusztus 1-jén az árfolyam stabilizáció, napvilágot látott az új fizetőeszköz, a forint. Újra beköszöntött a kétszintű bankrendszer 1987. január 01-el Magyarországon. Hivatalosan az árfolyam lerögzített volt, ennek ellenére az infláció növekedésével párhuzamosan, a 90-es évek első felében, rendesen került sor mnb árfolyam leértékelésekre.  Ezt az MNB árfolyam mechanizmust váltotta fel  a csúszó leértékelés rendszere 1995-ben, amelyben középparitás körüli 2,25%-os szélső értékek között járhatott az MNB árfolyam, és egy előre meghatározott mértékben naponta leértékelődött a középparitás értéke.Az 1990es évek második részében sikerült az árfolyam- és inflációs célokat konkretizálni és a monetáris politika valódiságát növelni a csúszó leértékeléses árfolyamrendszerrel. rendesen nagy jegybanki irányítás jelenik meg a növekvő külföldi tőke bejövetele miatt. A jelenlegi monetáris politika kereteit több lépésben alakították ki 2001-ben. A sávos árfolyam-rendszerek közé tartozik az árfolyamrezsim, az árfolyam-lebegési sávja -/+15%. Az MNB tagjává vált a Központi Bankok Európai Rendszerének országunk uniós belépésével. Az mnbarfolyam.hu oldalon az alábbi funkciók segítik az gyorsabb keresést: -a kedvelt mnb árfolyamok lekérdezése legördülő listával, -mnb árfolyamok lekérdezése hónapok után, -mnb árfolyamok körülírása vonal diagramon. Az árfolyamok tartalmi kivonata egyszerű táblázatos módon is elérhető. Rövid szöveges boncolgatás is gyorsítja a tájékozódást. Használja szolgáltatásunkat az egész nap, hogy lekövesse az árfolyamok mozgásait.
http://mnbarfolyam.hu/arfolyam/GBP~ Bővebben

Milyen névnap lesz holnap? Elfelejtetted? Nem is tudtad? Szörfölj a mainevnap.hu-ra. Lepd meg munkatársaidat még ma. Ne legyen kétséged, ha nem megy ki a fejedből, akkor sok bosszúságtól kíméled meg magad.Legyél udvarias azokkal akik fontosak és köszöntsd fel őket névnapjukon. Ilyenkor azt a illetőt, aki az megadott naptári naphoz tartozó keresztnevet viseli,  a családja, barátai felköszöntik. A mai névnap egy olyan jeles esemény, ami jó pillanat az ünneplésre. A családtagok, barátok gyakran meg is lepikzák egymást a névnapjukon, a nőket általában virággal, a férfiakat borral. Hagyományosan felköszöntik az emberek a barátaikat, családtagjaikat, ismerőseiket, munkatársaikat, névnapjukon, bár a névnap jellemzően nem olyan központi, mint a születésnap. Magyarországon kívül megünneplik a mai névnapokat például a Csehország, Lengyelország, Oroszország, Románia, Szlovákia, ráadásul a skandináv és a balti országok lakói. Nem ünnepelnek névnapot az angolszász területeken, így: Franciaországban, Hollandiában. Bizonyos nevekhez költeményekek és névnapi köszöntők, rigmusok továbbá tréfás szólások, kifejezések fűződnek. A szentek felekezetii ünnepnapjából építkezik a mai névnapok bizonyos hányada. Elméletileg egy, de néha kettő fő névnap esik egy napra, és csomó olyan, amelyek csak a részletesebb naptárakban trafálunk bele. A mainevnap.hu internetes oldal fő lényege, hogy a elkövetkezendő hetek névnapokat jelezze és segítsen észben tartani a szeretteid ezen jeles napjait. Az alábbi funkciók segítik a könnyedebb keresést:-mai névnapok elrendezése ABC mintájára, -mai névnapok csoportba rendezése napok alapján ( mai nap-, holnapi nap-, holnap utánni nap névnapjai), -mai névnapok nevenkénti bontásban való bemutatása, A névnapok listázása fő névnapok és melléknévnapok szerint történik. Egy évben sajátságos módon egy sereg mellék névnapot találhatunk, de csak 1-2 főnévnapot. Az oldal a főnévnapokat pirossal jelöli meg, ezentúl megjeleníti a melléknévnapokat is feketével jelölve tájákoztatás szándékból.
http://mainevnap.hu/kepeslapkuldes.htm~ Bővebben

Születésnapot ünnepel valaki a szomszédban? Netán valaki aki tetszik?Nézd meg a boldog-szuletesnapot.hu-n. Ne bízd a véletlenre.Köszöntsd fel munkatársaidat időben. Ha nem megy ki a fejedből, akkor sok bosszúságtól kíméled meg magad.Legyél udvarias a munkatársaiddal és lepd meg őket szülinapjukon elsőként.Küldj egy vicces videót, vagy egy dalt annak akit szeretsz.Hol másutt tudná meg mint ezen az oldalon?
http://boldog-szuletesnapot.hu/viccces-szueletesnapi-videok.html~ Bővebben

Weblapunkon a legegyedibb születésnapi köszöntőket találod. Legyen szó barátról, barátnőről, vagy a szerelmedről a szuletesnapikoszontok.hu-n biztosan találsz valami személyre szóló köszöntőt. Ha nem szeretnéd mindig ugyan azt a sablon szöveget írni, hanem kicsit feldobnád a születésnapi köszöntődet, akkor nézz körül weboldalunkon, és keresd meg könnyedén a legideálisabb idézetet. Olyan idézetek találsz oldalunkon amelyek híres írók, költők tollából származnak mint például József Attila, Ady Endre vagy Pilinszky János.
http://szuletesnapikoszontok.hu/szulinapi/szuletesnapi-koszontok/~ Bővebben

marky studio
Webes megoldások, honlap tervezés és készítés, honlapok frissítése és karbantartása, kész weblapok feltöltése szerverre és optimalizálás.
http://www.markystudio.atw.hu~ Bővebben

A világ egy részén a születésnap mellett a névnap megünneplése is szokás. Ekkor az adott naptári naphoz tartozó keresztnevet viselő személyt a családja, barátai megünneplik. Egyes nevekhez verses gyűjtemények és névnapi köszöntők, rigmusok továbbá tréfás szólások, kifejezések kapcsolódnak.
http://www.nevnapok.atw.hu~ Bővebben

Ez az oldal a névnapokkal, a magyar naptárban előfordoló keresztnevekkel foglalkozik. Lehetőséget nyújt névnapi képeslap küldésére is.
http://www.nevnapok.info.hu~ Bővebben

Ajándékötletek, tippek a karácsonyi ajándékozás megkönnyítéséhez, tematikus megközelítésben.
http://karacsonyiajandekotletek.blogspot.com~ BővebbenPartnereink

Partnereink II

Releváns oldalak